×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van een gevelrenovatie

Met een gevelrenovatie laat je je gevels er weer als nieuw uitzien. Een gevelrenovatie uitvoeren is echter specialistenwerk. Doe daarom zeker een beroep op professionals.

Via onderstaand formulier kan je een gedetailleerde offerteaanvraag doen. Op basis van jouw gegevens sturen wij je aanvraag door naar meerdere specialisten die voldoen aan jouw voorwaarden. Zij sturen je elk een offerte op maat op, zodat je rustig prijzen kan vergelijken.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevel-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Gevelrenovatie uitvoeren: Hoe beginnen, en waarop letten?

De gevel is het meest zichtbare deel van je woning voor de buitenwereld. Bovendien beschermt je gevel je woning tegen allerlei weersomstandigheden, en zorgt het ervoor dat je comfortabel kan wonen.

Redenen genoeg dus om je gevel ten allen tijde in goede staat te houden. Vertoont je gevel toch een aantal mankementen, dan zijn er genoeg manieren om dit op te lossen. Gevelrenovatie kan je uitvoeren op verschillende manieren, afhankelijk van wat je juist wil bereiken.

Dit is een overzicht van de mogelijkheden die je hebt om je gevel in goede staat te houden.

In dit artikel:

Gevel reinigen

Heb je enkel te maken met een verontreinigde gevel, dan volstaat een eenvoudige gevelreiniging. In vele gevallen zal die al een grote impact hebben op het uitzicht van je gevel.

Je gevel reinigen kan je doen op verschillende manieren. Welke methode je best kiest, hangt vooral af van de mate van vervuiling.

Dit zijn de mogelijke reinigingsmethodes.

stoomreinigen © Shutterstock - Met stoomreinigen kies je voor een heel milieuvriendelijk type gevelreiniging

Stoomreinigen

Bij lichte vervuiling kan je ervoor kiezen om je gevel te stoomreinigen. In dit geval wordt er verzadigde stoom onder hoge druk op de gevel geblazen. Het vuil komt los door de stoom die vrijkomt door de hoge druk van het water.

Het is een heel milieuvriendelijke manier van reinigen, aangezien er enkel gewerkt wordt met stoom. Wel mag je deze methode niet bij gelijk welke gevel toepassen. Zo pas je deze methode best niet toe bij oude en broze gevels die gevoelig zijn voor temperatuurverschillen.

Nevelstralen

Indien stoomreinigen de vervuiling niet verwijdert, dan kan je kiezen voor nevelstralen. Dit kan je beschouwen als een lichtere variant van zandstralen. Bij deze methode wordt het vuil met een zachte druk van de gevel gespoten.

Aangezien enkel gewerkt wordt met zachte druk, mag deze reinigingsmethode bij zowat elk type gevel toegepast worden, ook bij oude en broze gevels. De kans op schade is hier immers beperkt.

Nevelstralen is vooral geschikt voor gevels die te maken hebben met lichte tot middelmatige vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van mossen en verfresten.

zandstralen © Shutterstock - Zandstralen is een uitstekende manier om een zwaar vervuilde gevel te reinigen

Zandstralen

Indien je gevel te kampen heeft met hardnekkig vuil, dan kan je kiezen voor zandstralen. Bij deze methode worden er fijne korrels zand onder hoge druk tegen de gevel geblazen. Deze zandkorrels zullen het vuil van de gevel afschuren, waardoor je gevel er weer als nieuw gaat uitzien.

Zandstralen is een reinigingsmethode die enkel aangewezen is bij sterk vervuilde gevels. Je mag deze reinigingsmethode ook enkel toepassen bij gevels die niet uit poreuze materialen bestaan, aangezien er anders schade kan optreden aan de gevel.

Chemisch reinigen

Voor gevels die hardnekkig vervuild zijn, kan je ook kiezen voor chemisch reinigen. In dit geval ga je de gevel reinigen met chemische producten, waarbij het product op de gevel verneveld wordt.

Nadat het product op de gevel is aangebracht, moet je het eerst laten inwerken. Daarna wordt het afgespoeld met water. Rest er dan nog vuil over op de gevel, dan kan je dit later alsnog verwijderen.

Aangezien je hier werkt met chemische producten, moet je steeds goed de gebruiksaanwijzing van het product nalezen. Niet alle gevels zijn immers geschikt om op deze manier gereinigd te worden. Sommige chemische producten kunnen namelijk schade en blijvende vlekken achterlaten op de gevel. Laat je eventueel bijstaan door een professional.

Type gevelreinigingSoort vervuilingPrijs per m²
StoomreinigenLichte vervuiling5 à 10 euro
NevelstralenLichte tot middelmatige vervuiling15 à 20 euro
ZandstralenZware vervuiling10 à 15 euro
Chemisch reinigenZware vervuiling15 euro

Lees hier meer over de verschillende methoden van gevelreiniging.

gevelreiniging © Shutterstock - Het verschil tussen een oude gevel en een mooi gereinigde gevel is soms heel frappant

Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals. Zij leveren een gevel af die de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tilt. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
gevelwerkers

aanvraag starten


gevelrenovatie © Shutterstock - Een gevelrenovatie kan op verschillende manieren aangepakt worden, afhankelijk van wat juist dient te gebeuren.

Voegen renoveren

voegen renoveren © Shutterstock - In de loop der jaren zullen voegen, als gevolg van weersomstandighden, gaan afslijten

Eén van de meest voorkomende herstellingswerkjes bij gevels is het renoveren van voegen. Voegen verslijten namelijk heel makkelijk door weersomstandigheden, of gewoon door de jaren heen. Maar het is ook mogelijk dat voegen beschadigd raken na een gevelreiniging.

Er zijn verschillende manieren waarop voegen hersteld kunnen worden. Soms is het niet nodig om alle voegen te herstellen, maar moeten ze enkel lokaal hersteld worden. In dat geval worden enkel de kapotte voegen vervangen.

Wil je alle voegen onder handen nemen, dan worden ze vaak eerst verwijderd, om nadien terug opgevuld te worden. Voegen verwijderen kan je doen op twee manieren. Ofwel worden ze uitgehakt, ofwel worden ze uitgeslepen. Het uitslijpen van voegen is doorgaans iets duurder dan het uithakken van voegen.

Type voegwerkenRichtprijs
Lokale herstelling10 à 15 euro per steen
Voegen uithakken30 à 45 euro per m²
Voegen uitslijpen35 à 50 euro per m²

Lees hier meer over het uitvoeren van voegwerken.

Gevel schilderen of kaleien

Je gevel er terug als nieuw laten uitzien, dat kan je ook doen door de gevel te schilderen of te kaleien.

Gevel schilderen

Belangrijk hier is dat je steeds moet vertrekken van een propere ondergrond. Niet alleen moet de gevel goed gereinigd zijn, hij moet ook in goede staat verkeren. Eventuele barsten, scheurtjes of losse voegen moeten dus eerst aangepakt worden.

Heeft je gevel te kampen met vochtproblemen, dan moeten die ook eerst worden aangepakt. Indien je de vochtproblemen ongemoeid laat, dan zal de nieuwe verflaag na verloop van tijd gaan afbladeren. Hierdoor loop je het risico dat je terug opnieuw moet beginnen.

Nadat je de gevel hebt geschilderd, doe je er goed aan om nog een beschermende coating aan te brengen. Hierdoor blijft je nieuwe verflaag extra lang beschermd.

Ontdek hoe je te werk gaat bij het schilderen van een gevel.

Gevel kaleien

Je gevel kaleien is een variant op schilderen. Maar in plaats van verf ga je bij het kaleien een laag kalkpleister op de buitenmuur aanbrengen. Dit geeft je gevel een landelijke look, en bovendien heeft het als voordeel dat oneffenheden in je gevel goed gemaskeerd worden.

Ontdek hoe je te werk gaat bij het kaleien van een gevel.

Type gevelwerkenRichtprijs per m²
Gevel schilderen20 à 40 euro
Gevel kaleien25 à 40 euro

kaleien © Shutterstock - Door te schilderen of te kaleien laat je een oude en verloederde gevel er weer als nieuw uitzien.

Nieuwe gevelbekleding

gevelbekleding © Shutterstock - Qua materialen voor gevelbekleding heb je tegenwoordig hel veel mogelijkheden. Hout is daar slechts één van.

Je gevel renoveren kan je ook doen door een volledig nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Een nieuwe gevelbekleding plaatsen is ingrijpender dan de voorgaande renovatiewerken, en vergt een goede voorbereiding.

Zo moet ten eerste de oude gevelbekleding verwijderd worden. Nadien moet je een nieuwe gevelbekleding kiezen. Hiervoor heb je verschillende keuzemogelijkheden. Zowat elk materiaal komt in aanmerking als nieuwe gevelbekleding. Populaire materialen voor gevelbekleding zijn hout, metaal en zelfs beton. Maar ook glas en een ecologische gevel met vegetatie zijn mogelijk. Tot slot moet je zeker ook eens de mogelijkheid bekijken om verschillende soorten gevelbekleding met elkaar te combineren.

Welke gevelbekleding je kiest, zal voornamelijk afhangen van je persoonlijke voorkeur, maar ook van je budget. Gevelbekleding kan namelijk sterk verschillen op vlak van prijs.

Hieronder vind je een overzicht van populaire soorten gevelbekleding en hun richtprijs.

Type gevelbekledingRichtprijs per m²
Metaal50 à 150 euro
PVC75 à 125 euro
Kunstleien75 à 80 euro
Crepi100 à 140 euro
Gevelpleister80 à 120 euro
Natuurleien110 à 125 euro
Hout100 à 150 euro
Steenstrips200 à 250 euro

Bekijk hier een compleet overzicht van mogelijke soorten gevelbekleding.

Gevelisolatie plaatsen

gevelisolatie © Shutterstock - Indien dit nog niet gebeurd is, is het verstandig om meteen ook gevelisolatie te laten plaatsen.

Wanneer je nieuwe gevelbekleding laat plaatsen, is het verstandig om van de gelegenheid gebruik te maken om je gevel te isoleren, indien dit nog niet gebeurd is. Met gevelisolatie kan je namelijk flink besparen op je energiefactuur, en het verhoogt je wooncomfort.

Je gevel isoleren langs de buitenkant is bovendien de meest efficiënte methode om een buitenmuur te isoleren. Je verliest immers geen ruimte aan de binnenkant van de woning, en bovendien laat gevelisolatie je toe om een ononderbroken isolatieschil rondom je woning te maken. Je isolatielaag zal immers niet onderbroken worden door kabels of leidingen, zoals dat bij isolatie aan de binnenkant van de buitenmuur wel eens het geval kan zijn. Met deze methode loop je veel minder risico op koudebruggen, waardoor je isolatielaag veel efficiënter zal werken.

Je zal misschien al wel eens opgevangen hebben dat sommige soorten gevelbekleding ook een isolerende werking hebben. Dat is bijvoorbeeld het geval bij gevelbepleistering, houten gevelbekleding, steenstrips of gevelpanelen. Maar toch is het isolerend vermogen van deze types gevelbekleding lang niet zo goed als die van volwaardige gevelisolatie. Het is dus nog steeds verstandig om, naast het aanbrengen van gevelbekleding, je gevel extra te isoleren.

Richtprijs per m²
Gevelisolatie plaatsen110 à 140 euro

Indien je gevelisolatie laat plaatsen bij woningen die ouder zijn dan 10 jaar, dan kom je bovendien in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief van 6%.

Ontdek hoe je te werk gaat bij het plaatsen van gevelisolatie.

Gevel impregneren

Nadat je je gevel hebt gereinigd of gerenoveerd, is het raadzaam om deze extra te beschermen. Dit doe je door de gevel te impregneren of hydrofoberen. Bij deze techniek breng je nog een extra beschermlaag aan op de gevel, die je gevel extra waterdicht maakt en beschermt tegen verontreiniging.

Impregneermiddel is kleurloos, waardoor het uitzicht van je gevel helemaal niet verandert.

Richtprijs per m²
Gevel impregneren8 à 12 euro

Gratis offertes voor het uitvoeren van een gevelrenovatie

Met een gevelrenovatie laat je je gevels er weer als nieuw uitzien. Een gevelrenovatie uitvoeren is echter specialistenwerk. Doe daarom zeker een beroep op professionals.

Via onderstaand formulier kan je een gedetailleerde offerteaanvraag doen. Op basis van jouw gegevens sturen wij je aanvraag door naar meerdere specialisten die voldoen aan jouw voorwaarden. Zij sturen je elk een offerte op maat op, zodat je rustig prijzen kan vergelijken.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


gevelwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Gevelbekleding: het complete overzicht
Gevelwerken in uw buurt
Offertes voor gevelwerken