×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van gevelwerken

Sandwichpanelen plaatsen laat je best over aan een professionele firma. Zij kunnen ervoor zorgen dat je gevel er netjes uitziet, en perfect waterdicht is. Benieuwd hoeveel je betaalt voor het laten bekleden van je gevel met sandwichpanelen? Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere prijzen op bij diverse firma's in jouw regio. Door prijzen te vergelijken kan je soms tot wel honderden euro's besparen.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevel-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Sandwichpanelen op de gevel: mogelijkheden, werkwijze & prijs

Met sandwichpanelen kies je voor een type gevelbekleding dat heel snel gemonteerd kan worden. In plaats van een gevel op te bouwen en te isoleren, kan je met sandwichpanelen verschillende bouwelementen in één combineren. Hierdoor gaat de plaatsing sneller vooruit.

Maar sandwichpanelen hebben zeker nog andere voordelen. Waarom zou je moeten kiezen voor sandwichpanelen? Ho worden ze geplaatst? En hoeveel kosten ze?

In dit artikel:

Hoe zijn sandwichpanelen opgebouwd?

Sandwichpanelen zijn panelen die bestaan uit een metalen binnenschil en buitenschil, met daar tussenin een isolatielaag. Bij zowel de metalen schillen als bij het isolatiemateriaal kan er bovendien variatie bestaan al naargelang het materiaal. In sommige gevallen worden zowel de binnenschil als de buitenschil nog bijkomend behandeld tegen roest.

De metalen schillen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Veelgebruikte materialen zijn bijvoorbeeld staal, inox, aluminium en PVC.

Op vlak van isolatiematerialen kan je vaak de keuze maken tussen PIR, PUR of rotswol. PIR en PUR zijn kunststof isolatiematerialen die bekendstaan om hun hoge thermisch isolerende vermogen. Rotswol is dan weer een minerale wol, die qua thermisch isolerend vermogen iets minder goed presteert, maar wel een goede geluidsisolatie biedt.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals. Zij leveren een gevel af die de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tilt. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
gevelwerkers

aanvraag starten


Waarom kiezen voor sandwichpanelen?

Sandwichpanelen bieden dankzij hun unieke samenstelling een aantal interessante voordelen. Laten we deze eens overlopen.

+ Door te kiezen voor sandwichpanelen, plaats je een combinatie van isolatielaag en gevelbekleding. Daar waar je bij een traditionele gevelopbouw alle elementen apart moet opbouwen, gaat de plaatsing van een gevel uit sandwichpanelen veel sneller. Hierdoor zal je kunnen besparen op plaatsingskosten.

+ Sandwichpanelen zijn dus voorzien van een dikke isolatielaag uit PIR, PUR of rotswol. Dankzij de aanwezigheid van de isolatielaag is je woning of gebouw meteen zeer goed geïsoleerd, wat natuurlijk en gunstig effect heeft op je energiefactuur. Niet alleen zal je kunnen besparen op je energiekosten, het binnenklimaat in het gebouw zelf zal ook veel aangenamer zijn. Je hebt minder last van sterke temperatuurschommelingen, zowel in de winter als in de zomer.

+ Sandwichpanelen plaatsen gaat niet alleen heel snel, maar ook vrij makkelijk. De panelen zijn immers vrij licht van gewicht, waardoor ze makkelijk op hun plaats te krijgen zijn.

+ Ondanks hun lichte gewicht zijn ze toch heel stevig. De metalen buitenschil is steeds bestand tegen gure weersomstandigheden.

+ Sandwichpanelen kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden. Zo worden ze zowel voor nieuwbouwprojecten als voor renovatieprojecten ingezet.

+ Vroeger hadden sandwichpanelen vaak een industrieel karakter. Ze werden dan ook vaak gebruikt voor de opbouw van bedrijfsgebouwen, stallen, magazijnen, loodsen en garages. Maar door de vele esthetische mogelijkheden worden ze tegenwoordig ook wel gebruikt bij woningen. Sandwichpanelen geven een woning een heel moderne en eigentijdse look.

+ Met sandwichpanelen heb je dus nog best veel mogelijkheden op vlak van design. Zo zijn de metalen schillen te verkrijgen in vele RAL-kleuren. Bovendien kan je ook een keuze maken tussen vlakke platen en platen met een profiel. Onder andere trapeziumprofiel en blokprofiel zijn heel populaire keuzes.

+ Sandwichpanelen zijn tot slot ook heel onderhoudsvriendelijk. Sommige materialen hebben zelfs nauwelijks onderhoud nodig. Wel kan het natuurlijk zijn dat de gevelpanelen na verloop van tijd vervuild raken door luchtverontreiniging of passerend autoverkeer. Maar in dat geval zijn de panelen heel makkelijk terug te reinigen met een gewone tuinslang of desnoods een hogedrukspuit.

Hoe sandwichpanelen monteren op de gevel?

Sandwichpanelen worden op een speciale manier op de gevel gemonteerd. Zo worden sandwichpanelen niet rechtstreeks op de gevel bevestigd, maar wel steeds op een draagconstructie uit hout of uit staal.

Er zijn ook verschillende manieren om de sandwichpanelen op deze draagconstructie te bevestigen. Je kan kiezen voor een zichtbare bevestiging of voor een verborgen bevestiging.

Zichtbare bevestiging

Bij de zichtbare bevestiging worden de sandwichpanelen op zo'n manier gemonteerd dat de schroeven waarmee ze worden vastgemaakt, zichtbaar blijven. Met schroeven worden de sandwichpanelen op de achterliggende draagconstructie bevestigd. Wel wordt er voor gezorgd dat de elke schroef voorzien is van een afdichtingsring, zodat het geheel perfect waterdicht blijft.

De schroeven blijven in dit geval dus zichtbaar, maar dat betekent niet dat ze niet gecamoufleerd kunnen worden. Vaak worden de schroefkappen bijvoorbeeld in dezelfde kleur gelakt als de kleur van de panelen zelf. Hierdoor gaan de schroefkoppen volledig op in het geheel, en zijn ze dus heel god gecamoufleerd.

Een andere mogelijkheid is om de schroefkoppen te camoufleren met een afdekkapje. Ook hier heeft het afdekkapje dezelfde kleur als de panelen, waardoor de schroeven nauwelijks opvallen in het geheel.

Verborgen bevestiging

Naast de zichtbare bevestiging kan je ook nog kiezen voor een verborgen bevestiging. In dit geval worden de schroeven bedekt door een plaatje van de aansluitende plaat. Men start in dit geval bij de hoek van de gevel, en elk paneel kan heel makkelijk in het voorgaande paneel geschoven worden.

Aan de hoeken wordt ook nog een passend hoekprofiel gemonteerd, zodat het geheel perfect wordt afgewerkt.

Wat is de prijs voor sandwichpanelen?

Hoeveel kost het nu eigenlijk om een gevel te bekleden met sandwichpanelen? Wel, de prijs zal voornamelijk afhangen van het type paneel dat je kiest. Zo zal het type bekleding en het soort isolatiemateriaal al een rol spelen in de prijs van een sandwichpaneel. Ook de gekozen kleur heeft een invloed. Voor sommige RAL-kleuren moet een meerprijs betaald worden.

Grofweg zal de prijs van sandwichpanelen schommelen tussen de 20 en de 30 euro per m², excl. BTW. Maar daar houdt het niet op. De panelen moeten immers ook nog geplaatst worden. Wil je dit zelf doen, dan moet je vaak nog speciale hefmachines kopen om de panelen op hun plaats te monteren. De panelen mogen dan wel vrij licht van gewicht zijn, sommige panelen hebben vrij grote afmetingen.

Daarnaast moet je ook nog de bevestigingsschroeven aankopen. Hier mag je rekenen op een prijs rond de 20 à 30 euro per 100 stuks.

Aangezien je bij zelfplaatsing vaak nog vele bijkomende kosten hebt, zoals de huur van machines, raden we steeds aan om een beroep te doen op een professionele gevelwerker. Zij hebben vaak alle machines al in hun bezit. Bovendien hebben ze de nodige kennis en expertise om tot een perfect resultaat te komen.

Gratis offertes voor het uitvoeren van gevelwerken

Sandwichpanelen plaatsen laat je best over aan een professionele firma. Zij kunnen ervoor zorgen dat je gevel er netjes uitziet, en perfect waterdicht is. Benieuwd hoeveel je betaalt voor het laten bekleden van je gevel met sandwichpanelen? Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere prijzen op bij diverse firma's in jouw regio. Door prijzen te vergelijken kan je soms tot wel honderden euro's besparen.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend.


gevelwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Gevelbekleding: het complete overzicht
Gevelwerken in uw buurt
Offertes voor gevelwerken