×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van gevelbekleding

Met sidings kies je voor een strakke en moderne gevelbekleding met heel veel mogelijkheden. Laat de plaatsing wel over aan een professionele vakman, om een perfect resultaat te bekomen.

Via onderstaand formulier vraag je in één klap meerdere offertes op bij diverse specialisten in jouw regio. Zo kan je meteen enkele prijzen vergelijken, en weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Niet tevreden over de offertes die je ontvangen hebt? Niet erg, elke offerte is gratis en zonder enige verplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevel-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Sidings als gevelbekleding: strak en stijlvol. Hoe ga je te werk?

Indien je je gevel een nieuwe bekleding wil geven, dan kan je kiezen uit een hele waaier aan mogelijke gevelbekledingen. Maar ben je op zoek naar een weersbestendige en duurzame gevelbekleding, dan zijn sidings zeker een goede keuze. Met sidings kies je voor onderhoudsvriendelijke en makkelijk te plaatsen gevelbekleding, met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de voordelen en nadelen van sidings als gevelbekleding? Welke mogelijke uitvoeringen zijn er? En hoeveel betaal je voor het laten plaatsen van sidings?

In dit artikel:

Wat zijn de voordelen en nadelen van sidings?

In de inleiding haalden we al enkele mooie voordelen van sidings aan. Maar de lijst was zeker nog niet volledig. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van sidings.

sidings © Shutterstock - Met sidings kies je voor een gevelbekleding met vele mogelijkheden op vlak van materiaal en looks.

Voordelen van sidings

+ Sidings zijn over het algemeen heel makkelijk te plaatsen. Je kan bovendien kiezen voor een geschrankte manier of een tand en groefsysteem.

+ Je kan ook kiezen uit verschillende materialen. Zo kan je voor een natuurlijke en warme uitstraling kiezen met houten sidings. Ook PVC en composiet sidings zijn mogelijk.

+ Sidings zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo kan je steeds een kleur vinden die past bij de look van je woning.

+ Sidings zijn heel onderhoudsvriendelijk. Zeker indien je kiest voor composiet of PVC sidings heb je nagenoeg geen onderhoud.

+ Sidings presteren qua prijs-kwaliteit zeer sterk ten opzichte van andere soorten gevelbekleding.

Nadelen van sidings

Sommige soorten sidings zijn iets minder duurzaam. Dat is bv. het geval bij kunststof sidings.

Houten sidings kunnen vrij duur zijn. Zeker indien je kiest voor tropische hardhoutsoorten.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals. Zij leveren een gevel af die de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tilt. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
gevelwerkers

aanvraag starten


sidings © Shutterstock - Sidings zijn als gevelbekleding heel makkelijk te combineren met andere soorten gevelbekleding, zoals gevelpleister.

In welke materialen zijn sidings te verkrijgen?

Bij het overlopen van de voordelen en nadelen van sidings gaven we al aan dat je kan kiezen uit verschillende materialen. Je keuze bestaat uit hout, composiet en PVC. Elk van deze materialen heeft zo z’n sterke punten.

Hout

houten sidings © Shutterstock - Met houten sidings kies je voor een warme en elegante look.

Met houten sidings kies je voor een warme en elegante look. Omdat je kan kiezen uit vele houtsoorten, kan je een unieke gevel creëren die qua uiterlijk ver verwijderd ligt van een andere gevel met houten sidings.

Belangrijk bij houten sidings is je keuze voor het hout dat je wil gebruiken. De houtsoort moet immers bestand zijn tegen weersinvloeden en wisselende temperaturen. Ook vormvastheid en duurzaamheid zijn heel belangrijk. Kies daarom voor houtsoorten uit duurzaamheidsklassen I en II. Voorbeelden hiervan zijn tropische hardhoutsoorten zoals padouk en merbau. Ook thermisch behandeld hout zoals Thermowood komt in aanmerking.

Sommige houtsoorten zijn vrij goedkoop, maar voor de duurzame houtsoorten moet je wel wat geld neertellen. De prijs van houten sidings kan daarom zeer hard schommelen al naargelang de houtsoort die je kiest.

Composiet

composiet sidings © Shutterstock - Composiet sidings hebben als voordeel dat ze sterk n heel kleurvast zijn.

Composiet is een mix van verschillende materialen. Vaak bestaat composiet uit een mix van kunststof en houtvezels. Ook een mix van kunststof en aluminium is mogelijk.

Composiet sidings zijn verkrijgbaar als lange en smalle stroken of als grotere gevelpanelen. Deze keuze tussen beide kan bepalend zijn voor het uiterlijk van je gevel. De smalle stroken zijn dan weer heel interessant als afwerkingslaag voor gevelisolatie.

Composiet biedt een aantal interessante voordelen. Zo is composiet een heel onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal. Bovendien is het te verkrijgen in een hele waaier aan kleuren. Composiet is trouwens tot in de kern gekleurd, waardoor het heel kleurvast is.

Bekende merken van composiet sidings zijn Eternit en Deceuninck.

PVC

Tot slot kan je ook nog kiezen voor PVC als materiaal. PVC of kunststof is de meest budgetvriendelijke oplossing. In vergelijking met composiet en hout is PVC iets goedkoper.

Ondanks de lage prijs biedt PVC toch een aantal mooie voordelen. Zo is ook PVC heel onderhoudsvriendelijk, en is het brandwerend. Bovendien is PVC heel duurzaam en heeft het een lange levensduur. Het biedt een perfecte bescherming tegen allerlei weersomstandigheden.

Net zoals composiet is PVC te verkrijgen in vele kleuren. Hierdoor kan je de kleur van de gevel perfect afstemmen op de rest van de woning.

Mogelijke uitvoeringen van sidings

Niet enkel materialen zijn een manier om sidings van elkaar te onderscheiden. Ook de manier waarop je ze op de gevel aanbrengt kan verschillen. Daarnaast zijn er ook nog verschillen op vlak van structuur en kleur.

Plaatsing

Er zijn verschillende manieren om sidings op de gevel aan te brengen. De twee meest toegepaste manieren zijn geschrankt of via kliksysteem.

Bij de geschrankte methode overlappen de sidings elkaar gedeeltelijk. Het bovenste deel van elke gevelstrook wordt in de muur bevestigd, terwijl het onderste deel het bovenste deel van de onderliggende gevelstrook overlapt. Op die manier krijg je mooi horizontale schaduwlijnen.

Bij de tweede methode worden de gevelstroken gewoon vlak naast elkaar gemonteerd op de gevel. De gevelstroken zijn in dit geval voorzien van een tand- en groefsysteem, en kunnen ze dus makkelijk in elkaar geklikt worden. Bij deze methode krijg je dus meer een egale look, en lijkt de gevel één groot en strak geheel.

Naast het onderscheid tussen het kliksysteem en het geschrankt systeem kan je uiteraard ook nog een onderscheid maken tussen horizontaal en verticaal. De keuze tussen deze twee zal vooral het optisch effect bepalen. Horizontaal geplaatst sidings doen je huis breder lijken, terwijl verticaal geplaatst sidings je woning vooral hoger doen lijken.

Structuur

Sidings kunnen ook onderscheiden worden op basis van hun structuur. De gevelstroken kunnen een vlakke structuur hebben, maar je kan ze bv. ook verkrijgen met een houtstructuur. Zo is het mogelijk om composiet sidings met een houtstructuur aan te brengen, zodat het lijkt alsof je een houten gevelbekleding hebt.

Kleur

De keuze op gebied van kleur is enorm bij dit type gevelbekleding. Kies je voor hout, dan kan je uiteraard kiezen uit vele houttinten, op basis van de houtsoort die je kiest. Maar houten sidings zijn natuurlijk ook gewoon te schilderen in een kleur naar keuze.

Bij composiet en PVC is de keuze nog groter. Hier heb je de keuze uit een heleboel RAL-kleuren. In sommige gevallen wordt alleen de top van de gevelstrook bekleed met een gekleurde folie. In andere gevallen wordt de gevelstrook bij de productie al gekleurd tot in de kern, door een kleurpigment toe te voegen aan de basisgrondstof.

sidings © Shutterstock - Met sidings kies je voor een gevelbekleding met vele mogelijkheden op vlak van materiaal en looks.

Waarop letten bij de plaatsing van sidings?

Bij het aanbrengen van sidings op de gevel zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten.

Gevelisolatie aanbrengen

Het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding vormt altijd een goede gelegenheid om de gevel te isoleren. Dat is ook hier het geval. Is je gevel nog niet geïsoleerd? Maak van de gelegenheid gebruik om buitenmuurisolatie aan te brengen. Je kan er flink mee besparen op je energiefactuur.

Draagstructuur

Sidings breng je niet rechtstreeks op de bestaande gevel aan. Maar in plaats daarvan bouw je eerst een draagconstructie van hout of aluminium. Deze draagconstructie heeft als voordeel dat je een luchtspouw creëert tussen de bestaande gevel en de sidings. Hierdoor blijft de gevel goed geventileerd, en vermijd je vochtproblemen. Ook worden temperatuurschommelingen opgevangen, aangezien de gevel nu ruimte heeft om uit te zetten en in te krimpen.

Indien je een houten draagconstructie gebruikt, is het wel belangrijk om deze goed te beschermen tegen vocht. Dat doe je door de draagconstructie af te schermen met een EPDM folie.

Hoeken

Er zijn verschillende mogelijkheden om de hoeken af te werken. Je kan enerzijds kiezen voor een hoekprofiel. Anderzijds is het ook mogelijk om te kiezen voor een verstek.

Hoekprofielen zijn niet enkel handig voor de hoeken van de gevel, maar ook voor het afwerken van ramen en deuren.

sidings © Shutterstock - Met houten sidings kies je voor een warme en elegante look.

Wat is de prijs van sidings?

De prijs voor het laten plaatsen van sidings is onder meer afhankelijk van het materiaal en de afwerking die je kiest. Zo zullen sidings uit duurzame hardhoutsoorten doorgaans veel duurder zijn dan sidings uit PVC.

Ook de plaatsing speelt een rol in de totale kostprijs. Je kan ervoor kiezen om de gevelbekleding zelf aan te brengen, wat je veel kosten uitspaart. Maar wil je echt zeker zijn van een mooi en vochtbestendig resultaat, dan raden we aan om een beroep te doen op een specialist.

Hieronder vind je een overzicht van richtprijzen voor de verschillende materialen.

TypePrijs per m²Incl. plaatsingIncl. plaatsing en gevelisolatie
Houten sidings50 à 150 euro100 à 200 euro120 à 250 euro
Composiet sidings45 à 60 euro95 à 135 euro150 à 185 euro
PVC sidings40 à 60 euro75 à 125 euro90 à 180 euro

Gratis offertes voor het plaatsen van gevelbekleding

Met sidings kies je voor een strakke en moderne gevelbekleding met heel veel mogelijkheden. Laat de plaatsing wel over aan een professionele vakman, om een perfect resultaat te bekomen.

Via onderstaand formulier vraag je in één klap meerdere offertes op bij diverse specialisten in jouw regio. Zo kan je meteen enkele prijzen vergelijken, en weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Niet tevreden over de offertes die je ontvangen hebt? Niet erg, elke offerte is gratis en zonder enige verplichting.


gevelwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Gevelbekleding: het complete overzicht
Gevelwerken in uw buurt
Offertes voor gevelwerken