×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van gevelbekleding

Benieuwd naar de prijs voor het aanbrengen van natuursteen gevelbekleding? Vraag gratis offertes op via onderstaand formulier, en vergelijk de prijzen die je ontvangt. Je kan zo tot wel 35% besparen op de kostprijs.

Geen goede offerte gekregen? Geen paniek, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

gevel-werken.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Natuursteen gevelbekleding plaatsen? Ontdek je mogelijkheden

Voor gevelbekleding komen vele materialen in aanmerking. Maar wil je voor een stijlvolle gevelbekleding gaan, dan komt natuursteen zeker in aanmerking. Een natuursteen gevelbekleding is niet alleen klassevol en duurzaam, het heeft ook een warme uitstraling, en is heel onderhoudsvriendelijk.

Redenen genoeg dus om een gevelbekleding in natuursteen te overwegen. Uit welke mogelijke uitvoeringen kan je kiezen? Hoe breng je de gevelbekleding aan? En hoeveel kost het? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

In dit artikel:

Waarom kiezen voor een gevelbekleding in natuursteen?

natuursteen gevelbekleding © Shutterstock - Met natuursteen kan je vele richtingen uit. Van hele stijlvolle en klassieke look, tot heel moderne en strakke look.

In de inleiding haalden we al enkele voordelen van een gevelbekleding in natuursteen aan. Maar die lijst was zeker nog niet volledig. Hieronder lijsten we een aantal troeven van een natuursteen gevelbekleding op.

+ Van alle soorten gevelbekleding is natuursteen is één van de meest stijlvolle. Het heeft een hele warme en elegante look, die ook de uitstraling van je hele woning naar een hoger niveau tilt.

+ Met natuursteen kan je vele richtingen uit. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen en afwerkingsmogelijkheden.

+ Zowat alle soorten natuursteen kenmerken zich door hun kwaliteit en duurzaamheid. Je gevelbekleding zal jarenlang meegaan.

+ Natuursteen is ook heel onderhoudsvriendelijk.

+ Ook qua veiligheid biedt natuursteen enkele belangrijke voordelen. Zo is natuursteen onbrandbaar.

+ Natuursteen anticipeert ook zeer goed op temperatuurschommelingen. Het heeft de capaciteit om warmte goed op te slaan, waardoor je binnenshuis minder last hebt van plotse temperatuurschommelingen.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Gevel reinigen, renoveren of herstellen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een gevelwerker te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een vernieuwde of herstelde gevel!

Benieuwd naar het tarief van een professionele gevelwerker?

Vergelijk prijzen van professionele gevelwerkers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Laat je gevel reinigen, renoveren of herstellen door professionals. Zij leveren een gevel af die de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tilt. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
gevelwerkers

aanvraag starten


natuursteen gevelbekleding © Shutterstock - Natuursteen gevelbekleding is heel makkelijk te combineren met andere soorten gevelbekleding, zoals gevelbepleistering of crepi.

Mogelijke uitvoeringen van natuursteen gevelbekleding

Bij het overlopen van de vele voordelen van natuursteen haalden we het al aan. Natuursteen gevelbekleding is te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Op die manier heb je heel veel keuzevrijheid over hoe je gevel er uiteindelijk zal uitzien.

Gevelplaten

Als eerste kan je natuursteen gevelbekleding aanbrengen onder de vorm van gevelplaten. Zowat elke soort natuursteen is beschikbaar onder de vorm van gevelplaten. Je kan gevelplaten verkrijgen in standaardformaten, maar ze zijn ook perfect op maat te maken.

Ook wat kleur en structuur betreft heb je verschillende mogelijkheden, waardoor je op esthetisch vlak heel veel vrijheid hebt om de looks van je gevelbekleding te bepalen.

natuursteen gevelplaten © Shutterstock - Met natuursteen gevelplaten heb je heel veel vrijheid op vlak van look, materiaal en afmetingen.

Steenstrips

steenstrips © Shutterstock - Een gevel bekleed met steenstrips is vaak een echte blikvanger, zeker wanneer gekozen wordt voor ongelijke steenstrips.

Naast gevelplaten kan je ook kiezen voor natuursteen onder de vorm van steenstrips. Deze steenstrips zijn smalle strookjes uit natuursteen, die kunnen verschillen op vlak van breedte en lengte. Al deze steenstrips worden op een paneel gelijmd, en aangebracht op de gevel.

In z’n meest eenvoudige vorm worden steenstrips met gelijke grootte en gelijke dikte op een paneel gelijmd. Maar je kan ook spelen met reliëfs, door steenstrips met ongelijke dikte op een paneel aan te brengen. Ook kan je de steenstrips en de panelen op zo’n manier aanbrengen dat de voegen tussen de panelen niet zichtbaar zijn. Hiervoor kan je de panelen bv. trapsgewijs aanbrengen. Ook bij de hoeken kan je zorgen voor een mooie doorloop, door speciale hoekstukken aan te brengen.

Er zijn heel wat goede redenen waarom je voor steenstrips zou moeten kiezen. Zo zijn ze heel makkelijk te plaatsen, en daarom ook goedkoper dan een gemetselde natuursteen gevel. En qua resultaat ziet een gevel met natuursteenstrips er nagenoeg hetzelfde uit.

Ontdek meer over de voordelen en mogelijkheden van een gevelbekleding met steenstrips.

Gevelplinten

Door te kiezen voor gevelplinten in natuursteen, zorg je ervoor dat de onderkant van je gevel goed beschermd wordt tegen bijvoorbeeld vuil en vocht. Hiervoor kies je best voor een soort natuursteen die van nature uit niet te poreus is, en bovendien ook een gladde afwerking heeft. Vaak wordt gekozen voor bijvoorbeeld Belgische hardsteen.

Kiezen voor natuursteen gevelplinten biedt in ieder geval een betere bescherming tegen vocht dan poreuze gevelplinten. Bovendien zijn ze makkelijker te reinigen.

Metselstenen

metselstenen © Shutterstock - Met metselstenen kies je ongetwijfeld voor een hele authentieke en charmante look.

Vroeger was het massief metselen van natuurstenen heel gewoon. Maar sinds de opkomst van de baksteen zien we dit niet meer zo vaak. Toch gebeurt het nog hier en daar, en daar krijgen de huizen een unieke look mee.

Kenmerkend aan metselen in natuursteen is dat de stenen die gebruikt worden zelden dezelfde grootte hebben. Bovendien kunnen ook verschillende soorten natuursteen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor krijg je een verzameling heterogene stenen die een uniek geheel vormen.

Hoe natuursteen gevelbekleding aanbrengen?

Gevelbekleding in natuursteen kan je op verschillende manieren aanbrengen. Veel hangt natuurlijk af van het type gevelbekleding dat je wil aanbrengen. Dit zijn de meest voorkomende manieren om natuursteen gevelbekleding te bevestigen.

Mechanisch bevestigen

Wil je grote gevelplaten in natuursteen plaatsen als gevelbekleding, dan kunnen deze best mechanisch worden bevestigd aan de gevel. Ze worden dan met ankers en pennen uit roestvrij staal aan de gevel gemonteerd. De ankers worden op een binnenspouwblad vastgemaakt.

Tussen de gevel en de gevelplaten wordt nog een luchtspouw gelaten. Hierdoor blijft de gevel geventileerd, en worden vochtproblemen vermeden. De gevelplaten zelf worden allemaal los van elkaar gemonteerd, zodat elke afzonderlijke gevelplaat vervangen kan worden indien nodig.

Verlijmen

In het geval van steenstrips of gevelplinten wordt de gevelbekleding op de gevel verlijmd. De gevelbekleding wordt in dit geval via lijm of hechtmortel op het buitenste spouwblad aangebracht.

Verlijmen biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van mechanisch verankeren. Zo verloopt de plaatsing veel vlotter, en krijg je qua eindresultaat ook een minder dikke gevel. Verlijmen is door de snellere plaatsing ook goedkoper dan verankering.

Aan verlijming zijn wel enkele restricties verbonden. Zo mag natuursteen gevelbekleding niet meer worden verlijmd boven een hoogte van 8 meter. Ook zorgt verlijming van natuursteen voor een minder goed geventileerde gevel.

Vermetselen

Tot slot is het ook mogelijk om natuursteen gevelbekleding te vermetselen. Deze techniek past men voornamelijk toe bij het aanbrengen van metselstenen in natuursteen.

Het voordeel van deze techniek is dat het zorgt voor een stevige gevel die goed aansluit. Het nadeel is dan weer dat de gevel slecht geventileerd is.

Hoe een natuursteen muur afwerken?

Het type natuursteen dat je kiest zal voor een deel het design van je gevelbekleding bepalen. Maar daarnaast zal toch ook vooral de afwerking de look van je gevelbekleding bepalen.

Je kan natuursteen gevelbekleding afwerken op verschillende manieren. Dit zijn de meest voorkomende afwerkingsmethodes.

natuursteen gevelbekleding © Shutterstock - Natuursteen gevelbekleding kan perfect gecombineerd worden met andere soorten gevelbekleding.

Wat is de prijs van natuursteen gevelbekleding?

De prijs van natuurstenen gevelbekleding hangt voornamelijk af van het soort gevelbekleding dat je wenst aan te brengen. Ook het al dan niet plaatsen van gevelisolatie speelt een rol in het bepalen van de prijs.

Dit zijn enkele richtprijzen voor het plaatsen van natuursteen gevelbekleding.

Type natuursteen gevelbekledingGemiddelde prijs met m²
Gevelplaten165 à 250 euro
Steenstrips150 à 200 euro
Steenstrips + isolatie200 à 250 euro
Gevelplinten40 à 50 euro
Metselstenen165 à 250 euro

Gratis offertes voor het plaatsen van gevelbekleding

Benieuwd naar de prijs voor het aanbrengen van natuursteen gevelbekleding? Vraag gratis offertes op via onderstaand formulier, en vergelijk de prijzen die je ontvangt. Je kan zo tot wel 35% besparen op de kostprijs.

Geen goede offerte gekregen? Geen paniek, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


gevelwerkers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Gevelbekleding: het complete overzicht
Gevelwerken in uw buurt
Offertes voor gevelwerken